Hier moet je op letten bij het afsluiten van een internetabonnement voor thuis!

We worden als mensheid met de tijd alleen maar afhankelijker van het internet. Internet wordt namelijk op steeds meer manieren toegepast. Kijk maar eens rond op een website waar ze elektronica verkopen. Zo kunnen bijna alle huishoudelijke producten kunnen tegenwoordig met het internet verbonden worden om ze ‘slimme’ functies aan te leren. Denk hierbij aan een koelkast, wasmachine maar ook koffiezetapparaten en waterkokers hebben tegenwoordig slimme functies. Om al deze apparatuur goed te laten werken dien je thuis over een goede internetverbinding te beschikken. Daarom vertellen we je in deze blog waar je op moet letten tijdens het afsluiten van een internetabonnement.

Snelheid
Tijdens het afsluiten van een internet abonnement kun je over het algemeen zelf de snelheid van je abonnement bepalen. Uiteraard geldt hierin, hoe hoger de snelheid van het abonnement, hoe hoger ook de snelheid op jouw apparaten is. Toch is het over het algemeen niet verstandig om maar gewoon het snelste abonnement te kiezen. De abonnementen worden namelijk flink duurder naarmate je sneller internet kiest. Je kunt van tevoren berekenen hoeveel internetsnelheid jij ongeveer nodig hebt om jouw huishouden te laten functioneren. Als je deze snelheid vermenigvuldigd met een ‘foutmarge’ van 25%, dan weet je ongeveer welke internetsnelheid je minimaal nodig hebt. Deze 25% reken je extra vanwege de verdere digitalisering van de maatschappij. Wie weet maken onze toiletten, huisdieren en bedden over 5 jaar ook wel gebruik van het internet!

Structuur van je abonnement
Wanneer je een internet abonnement wilt afsluiten, dan krijg je meestal ook de opties om andere producten toe te voegen aan de abonnementsvorm. Over het algemeen gaat het hierin om een vaste telefoonlijn en een televisieabonnement. Tijdens het afsluiten worden deze extra producten als bijna gratis aangeprijsd. Dit is helaas over het algemeen niet zo. Als je alleen internet nodig hebt, sluit dan ook alleen internet af. Je zult merken dat je onderaan de streep structureel minder betaald voor een alleen-internetabonnement dan voor een alles-in-één-abonnement. Wanneer je van plan bent om wél gebruik te maken van deze diensten, dan kunnen we je juist aanraden om dit combinatieabonnement af te sluiten. Doordat je meerdere diensten bij één provider afneemt betaal je in de regel weer minder!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren