Het was een topjaar voor zonnepanelen. Wat brengt de toekomst?

Wist je dat de opbrengst van zonnepanelen dit jaar ruim 11,5% hoger ligt dan in 2017? Dit blijkt uit een onderzoek van zonnepanelen.net. En dan te bedenken dat we nog 4 maanden te gaan hebben voordat het jaar om is. Hoe dat komt? Door het prachtige weer dat we gehad hebben deze zomer. Maakt dat de aanschaf van zonnepanelen nu extra interessant? In dit artikel leggen we het graag uit.

Uitschieters 2017
Overweeg je zonnepanelen? Op basis van het afgelopen jaar lijkt dat geen slecht idee! De zon scheen rijkelijk, dus de opbrengsten waren torenhoog. Ten opzichte van 2016 ligt de opbrengst ruim 9,1% hoger. En dat terwijl de maanden januari en maart wit en koud waren. Benieuwd naar de uitschieters van dit jaar? Qua aantal zonuren waren dat februari, mei en juli. De panelen vierden een feestje.

Waarom zonnepanelen interessant zijn
Ieder jaar stijgt de energiebelasting. Vergeleken met gas, is de belasting op elektra al zo’n 5 keer hoger. Daarentegen groeit de markt van zonnepanelen. Gevolg: lagere kosten en hogere opbrengsten. Het plaatsen van zonnepanelen geeft daardoor steeds meer voordelen. Bijvoorbeeld:

 • Je produceert stroom met gratis zonlicht
 • Zonnepanelen leveren een hoger rendement op dan sparen op een bankrekening
 • Je hebt er geen omkijken naar, want zonnepanelen starten en stoppen automatisch
 • Zonnepanelen zijn duurzaam en toekomstgericht
 • De investering heeft zichzelf snel terugbetaalt en zorgt daarna nog jaren voor rendement

 Zonnenpanelen.net: het testcentrum
Zonnepanelen zijn de laatste jaren enorm populair. Is het een hype? Of zijn zonnepanelen een goede investering? Op zonnepanelen.net lees je er alles over. Dit is een platform met een eigen testcentrum. Dagelijks worden hier de opbrengstresultaten van verschillende merken in de markt getest. Zeer uniek, want dit doet nog geen enkele andere partij in Nederland.

Zonnige investering
Zonnepanelen presteren bij (zeer) hoge temperaturen iets minder dan dat ze bij koud weer doen. Hoe warmer de panelen worden, hoe minder efficiënt ze werken. Om preciecer te zijn, wordt de efficiency van de zonnepanelen boven de 25 graden beïnvloedt. Vergelijk het maar met hardlopen. Hoe warmer je het krijgt, hoe zwaarder het rennen wordt. Met als gevolg dat je langzamer gaat lopen. Dit is bij een zonnepaneel net zo. Daarom presteren ze vaak het beste in de maanden januari tot en met juli. Hoe dan ook: zolang het aantal zonuren blijft stijgen zoals de trend laat zien, zijn zonnepanelen ook de komende jaren een zonnige investering.

One thought on “Het was een topjaar voor zonnepanelen. Wat brengt de toekomst?

 1. John

  Zonnepanelen kunnen ook een zeer natte investering zijn.
  Mijn buurman besloot ook zonnepanelen te huren.
  Helaas voor hem liep dat erg nat af.
  Bij de eerste de beste regenbui ,begon het op zijn zolder te lekken.
  Niet zo’n klein beetje ,maar flinke stromen water.
  Dat was dus een enorme schade.
  Daar bleef het echter niet bij.
  Het dak moest opnieuw bedekt worden,nog meer schade dus.
  De dakdekkers kwamen,en zeiden dat de panelen eraf moesten.
  Kosten 500 euro om ze eraf te halen en weer terug plaatsen.
  Het dak opnieuw bekken :1400 euro
  Water schade nog onbekend.
  Bezint eer ge begint.
  Voordeel van zonnepanelen begint na ruim 10 jaar
  Gezien mijn leeftijd geen haalbaar gebeuren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren