Het Utrechts Archief zoekt materiaal over de Coronaperiode

Het Utrechts Archief is op zoek naar foto’s, films, dagboeken, tekeningen, drukwerk en andere materialen die een beeld geven van de gevolgen van Covid-19 in Utrecht.

Ook in Utrecht waren de gevolgen van Corona de afgelopen jaren groot: scholen, sportclubs, musea en bedrijven moesten de deuren sluiten. Er werd geprotesteerd, thuisgewerkt en ondernemers gingen aan de slag met nieuwe diensten. Om deze periode goed vast te kunnen leggen, is het archief op zoek naar stukken van bedrijven en particulieren uit Utrecht en Nieuwegein. Bijvoorbeeld foto’s van steunacties, flyers met coronamaatregelen, maar ook persoonlijke ervaringen die zijn vastgelegd op tekeningen en in dagboeken.

Hoe werkt het?
Papieren materialen kunt u inleveren of opsturen naar het archief. Digitale materialen kunt u zelf uploaden op www.hetutrechtsarchief.nl. Op de website van het archief is meer informatie te vinden over de inzamelingsactie.

Meer informatie
Heeft u vragen over uw materiaal of bijvoorbeeld over het aanleveren? Neem dan contact op via e-mail: acquisitie@hetutrechtsarchief.nl of via de telefoon: 030-286 66 11.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren