Het Pelgrimspad op voor het goede doel

Wandelen is één van zijn grote passies, en dat gaat Rien Nijsse uit Nieuwegein begin september weer doen. Natuurlijk gekoppeld aan het goede doel, want deze wandeltocht is, net zoals alle voorgaande jaren een sponsorloop. Deze keer wederom voor Stichting Maatschappelijk Parkhout (SMP). Eerder liep de Nieuwegeiner al het Pieterpad (2017), Trekvogelpad (2019), Grenslandpad (2020), Kustpad (2021) en het Zuiderzeepad (2022). Deze keer gaat hij het Pelgrimspad op van maar liefst 472 km.

Rien Nijsse: ‘Ik heb gekozen voor deze route (het Pelgrimspad van Amsterdam naar Maastricht) omdat het een langeafstandswandeling (LAW nummer 7) in Nederland is, die goed beschreven staat in een boekje van organisatie Wandelnet. Het Pelgrimspad staat bekend om het mooie natuurschoon langs de route. En dat is nou zo leuk aan het wandelen: je ontdekt hoe mooi Nederland wel niet is. Het wandelen met z’n tweeën levert bovendien de mooiste gesprekken op.’

Rien wandelt niet alleen. Op deze wandeltocht wandelen er ook kennissen, voetbalvrienden, leden van zijn zangkoor Grachtensmart en familie mee. Zelfs twee van zijn kleinzonen. ‘Kleinzoon Rens (9 jaar) loopt ook dit jaar weer een tocht mee van 13 kilometer. En de andere kleinzoon Ivo (7 jaar) loopt 12 kilometer op een andere dag mee. Het is zo leuk om de kleinkinderen op deze tocht mee te nemen. Je hebt hele andere gesprekken met elkaar. En je leert elkaar beter kennen’ aldus Rien.

Rien Nijsse

Rien met kleinzoon Rens die afgelopen jaar ook een dag meeliep op het Zuiderzeepad

Over Stichting Maatschappelijk Parkhout
Stichting Maatschappelijk Parkhout (SMP) organiseert gratis activiteiten voor ouderen in de accommodatie van voetbalclub SV Parkhout. De fusie voetbalvereniging tussen SV Geinoord en VSV Vreeswijk die dit jaar voor het eerst deelneemt aan de competitie onder de nieuwe naam.

Zo is er iedere dinsdag bij SMP een ochtend voor 75-plussers uit Nieuwegein. Een sociaal gebeuren met koffie/thee, drankje, kaartspellen, sjoelen, bordspellen, beweegoefeningen en ter afsluiting een gezamenlijke lunch. De circa 50 deelnemers betalen niets, maar kunnen via deze sponsorloop een bijdrage naar draagkracht doneren. Dat geldt ook voor de 55-plussers die iedere donderdagmiddag komen om gezellig met (kaart)spellen bezig te zijn.

Verder organiseert de SMP ook discoavonden voor de jeugd van 12 tot 16 jaar. ‘Al deze activiteiten zijn mogelijk door financiële steun van de gemeente Nieuwegein, sponsors en dus de donaties van particulieren bij bijvoorbeeld deze sponsorloop’ aldus Rien. Rien start zijn tocht op 2 september. Alle donaties zijn welkom want Stichting Maatschappelijk Parkhout is blij met iedere bijdrage.

Sponsor de wandeltocht van Rien Nijsse
Je kunt je toezegging aan Rien mailen (cestrien@hotmail.nl) of appen (06-48028002) of gewoon meedelen. Na de wandeltocht zal hij dan het exacte aantal kilometers doorgeven, zodat je de fiscaal aftrekbare bijdrage kunt overmaken naar de Stichting Maatschappelijk Parkhout (NL14INGB0674972716) onder vermelding van: ‘Sponsorloop Rien.’ Uiteraard mag je het ook contant overhandigen aan Rien. Het afgelopen jaar heeft Rien maar liefst 6300 euro opgehaald tijdens het bewandelen van het Zuiderzeepad.

De tocht volgen? Dat kan hier.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk