Het OOB is dóór

Wanneer u dit leest is het OOB, het Operationeel Ontwikkelingsplan Binnenstad door uw Raad geaccepteerd. Ook de fractie van de Verenigde Senioren Partij heeft met dit plan ingestemd. Nee zeker niet juichend. Daarvoor zijn en blijven er teveel onzekerheden. Daarvoor heeft het allemaal te lang geduurd. Daarvoor zijn er te veel onhandigheden gepasseerd. Daarvoor is er te weinig aandacht besteed aan sommige knelpunten in het plan, die nog steeds niet echt opgelost zijn. Terecht stelde één van de oppositie partijen in een van de laatste commissievergadering Binnenstad dat er slecht onderhandeld is. Terecht stelt burgemeester de Vos dat het college het daarmee niet eens is. Want de mensen die voor de gemeente die onderhandelingen voeren treft geen blaam. Dat klopt. Die blaam treft grotendeels het college.

Gebrek aan ervaring, ondoordachtheid en gebrek aan voorbereiding. Het vertaalde zich vooral ook in onhandigheden naar de pers. Zo zagen de mensen van Nieuwegein slechts alarmerende verhalen langs komen met steeds groter bedragen en werd het steeds duidelijker dat er veel betaald moest gaan worden, terwijl er voor hen nog nauwelijks iets zichtbaars tegenover stond. Communicatie met besef voor wie het allemaal gedaan wordt is een nieuw begrip voor dit college naar het schijnt. Dit gezegd hebbende zijn er heel veel mensen in de organisatie nu best boos op ondergetekende. Want kijk is wat er allemaal is gedaan. Wat er aan drukwerk is geproduceerd en aan perscontacten en publiciteit is gerealiseerd. Ja dat is kwantitatief waar. En kwalitatief? Een heel groot deel van de mensen in de stad geloven het eenvoudig niet. Dus is er toch iets mis gegaan. Dat moeten we analyseren. Dat moeten we verbeteren.

Ondertussen komt het plan er uiteindelijk toch. Het moet ook doorgaan want het is het derde plan en het is aanmerkelijk beter en verder doorgerekend dan ooit tevoren. Met daarbij dan óók complimenten aan dit college. Veel beter kan waarschijnlijk niet bij een zo groot en zo complex plan. Er is veel tijd en energie in gestoken en het kan als een volwaardige basis dienen voor de echte ontwikkelingen. Maar dan gaat de VSP er wel van uit dat we straks geen Verkeersdrempeldomheden, geen Kloostervergissingen en geen Klikomisverstanden meer tegenkomen. Want wat nog komt is veel omvattender, moeilijker en lastiger dan alles wat er tot nu toe gebeurd is! Dat zal heel wat van iedereen vragen! Dat benodigd anders denken!

De binnenstadsplannen zijn er voor de burgers van de stad. De hele gemeentelijke organisatie is daar ook voor. Is het nu zo moeilijk om te focussen op wat de klant wil en te zorgen dat hij op de juiste manier wordt geïnformeerd en voorgelicht. Wat er nu gaat komen is ook voor de mensen van deze stad veel omvattender en ingewikkeldere dan wat er tot nu toe gebeurd is. Grote aandacht dus voor info, communicatie, voorlichting en het kweken van begrip!

Waar doen we het voor.

Wat levert het op.

Wat hebben we daaraan.

Dat zijn de legitieme vragen van de mensen van deze stad. Zorg dus dat ze antwoorden krijgen. bereid daar uw organisatie op voor, productgericht en klantgericht. College, u heeft nu een aantal contracten. U zultmoeten beginnen aan een aantal relaties te gaan werken! Met de commerciële partners en toekomstige partners. En met de burgers van de stad! COMMUNICATIE !!!!!!!!!!!!!!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren