Grote opbrengst veilingavond Beatrixschool

De veiling op de Koningin Beatrixschool, locatie Zuilenstein, heeft woensdagavond 12 oktober j.l. bijna 2000 euro opgebracht voor giro 555. Directeur Andra van Hofwegen: ‘’Echt een geweldig resultaat.’’ Alle kinderen hebben weken gewerkt aan het maken van mooie kunstwerken. Deze kunstwerken, zo’n veertig in totaal, werden geveild door veilingmeester Edwin Koene.

Andra: ‘’Allereerst waren de ouders van de kinderen van groep 1 tot en met 4 aan de beurt. Later werden de kunstwerken van de kinderen van groep 5 tot en met 8 geveild. Door de superenhousiaste ouders en grootouders werd flink geboden. Het topstuk, de stempeldieren van groep 5, bracht 60 euro op.’’ Naast dit kunstwerk werden onder meer schilderijen, vazen, vissen, een gebakstel, een luciferstad, wandversieringen en schelpenkransen geveild.

Voorafgaand aan de veiling voor groep 5 tot en met 8, bracht groep 8 een eigen rap ten gehore. Andra: ‘’Op de melodie van het lied ‘Wat zou je doen’ van Marco Borsato en Ali B hadden de kinderen eigen teksten gemaakt. Je ziet dat de kinderen bewust bezig zijn geweest met het project en geraakt zijn door het goede doel, de honger in Afrika.’’ Niet alleen de veiling zorgde voor deze mooie opbrengst. Kleine knutselwerkjes van alle kinderen werden in de klas verkocht. Zo kon iedere ouder met iets moois naar huis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk