Katern

Het Nieuwegeins Kamerkoor voert Stabat Mater uit in de Rank

Het Nieuwegeins Kamerkoor zal, samen met het Vocaal Ensemble Intermezzo uit de Zaanstreek, het Stabat Mater uitvoeren. Stabat Mater is één van de beroemdste Middeleeuws-Latijnse gedichten over de Moeder Gods in haar smart om de gekruisigde Christus. Dit concert vindt plaats op zondag 31 maart om 15.00 uur in De Rank aan de Lupinestraat 11 inNieuwegein. Dirigent is Frank Hilberink. Hilbrink is de vaste dirigent van beide koren.

Het Stabat Mater is vele wereldtalen vertaald en door misschien nog wel meer componisten op muziek gezet. Het is genoemd naar de beginwoorden van het gedicht, Stabat mater dolorosa – vertaald: ‘De moeder stond bedroefd’ (bij het kruis). Bijzonder bekend is het Stabat Mater van Pergolesi, maar tijdens het concert op 31 maart hoort u een aantal andere zettingen van het Stabat Mater of gedeelten daarvan.

Het programma is bijzonder gevarieerd: van componisten uit de 17e tot en met de 21e eeuw, sommige a capella, andere met begeleiding van orgel of piano – door Bas Westerhof. Beide kamerkoren zingen een aantal stukken afzonderlijk maar de samenwerking van de twee koren maakt het mogelijk om ook de dubbelkorige bewerking van Josef Gabriel Rheinberger (JWV12) te brengen. Enkele andere componisten zijn Gioacchino Rossini, Charles Gounod en Karl William Pamp Jenkins (bekend van Soft Machine uit de jaren ’70 van de 20e eeuw).

Kaarten voor het concert zij net verkrijgen via het e-mailadres: reservering@nieuwegeinskamerkoor.nl. In de voorverkoop kosten de kaarten € 12,50 en aan de ingang op de dag van het concert: € 15,00. (Jeugd onder 16 jaar en houders Stadspas Nieuwegein betalen respectievelijk € 7,00 in de voorverkoop en aan de deur € 7,50.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk