Het Lysenko Koor zet Nieuwegein op de kaart

Het Lysenko Koor uit Nieuwegein, dat Byzantijnse en folkloristische gezangen uit Oekraine ten gehore brengt, gaat van 23 t/m 25 maart op uitnodiging van het Achoriny koor naar Gyacourt nabij Parijs. Zij zullen samen twee concerten geven. Mede ter gelegenheid van haar 15 jarig bestaan is Het Lysenko Koor in oktober / november 2011 op bezoek geweest bij het Vesnivka koor naar Toronto in Canada. Daar hebben zij succesvolle concerten gegeven in Toronto, Windsor, Oshawa, Hamilton, London Ontario en Ottawa. En op de laatste dag hebben zij ook nog een Byzantijnse liturgie verzorgd.

Sinds de oprichting in 1996 heeft het Lysenko Koor al diverse malen op uitnodiging optredens in het buitenland verzorgd. Zo was het koor in 2000 en 2008 voor een tiendaagse concertreis in de Oekraïne waar de optredens rechtstreeks op televisie te zien waren. In 2009 mochten ze in Oekraine de Byzantijnse liturgie verzorgen in Hoshiv (West Oekraïne), waar een jongerenbedevaart was. Er waren daar ongeveer 1500 mensen aanwezig. Ook verzorgden het koor uit Nieuwgeein optredens en liturgieën in Frankrijk, Duitsland en België.

Naast deze reis naar Gyancourt in Frankrijk, staan er ook in dit jubileumjaar meerder buitenlandse reizen op de planning zoals in september 2012 een tiendaagse concertreis door Oekraïne en mogelijk in oktober 2012 naar Rome.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk