Het lekkerste en gezondste broodje

Wie bedenkt het gezondste en lekkerste broodje? Een broodje gezond is doorgaans minder gezond dan de naam doet vermoeden. Het witte brood, het hoge zoutgehalte en de forse maat maken dat het broodje vaak allesbehalve een gezonde keuze is. Daarom dagen de organisatoren van de Lijfstyle Event iedereen uit een echt lekker én gezond broodje voor Nieuwegein te bedenken.

Stuur uw recept op met de ingrediënten en een beschrijving hoe het broodje te maken voor 21 september naar a.samsom@dietheek.nl. Foto’s van uw zelfgemaakte broodje gezond kunnen extra punten bij de jury opleveren. Er zijn twee categorieën voor de wedstrijd: kinderen en jongeren tot 18 jaar en volwassenen. De makers van de meest gezonde en lekkere broodjes winnen mooie prijzen zoals een tablet en een kookworkshop bij Cees van Suylekom van het Geur-, Kleur- en Smaakcentrum in Nieuwegein.

De broodjes worden op drie onderdelen beoordeeld: Remy van Engelen van lunchroom Fairs zal de smaak beoordelen, topkok Cees van Suylekom de kwaliteit en diëtiste Agnes Samson van Dietheek de gezondheid. Het winnende broodje wordt 28 september op het Lijfstyle Event gepresenteerd. De prijsuitreiking is om 14.00 uur op het podium op het Stadsplein door wethouder Hans Adriani. Het winnende broodje zal in het najaar daadwerkelijk verkrijgbaar zijn bij de Nieuwegeinse horeca.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren