Het IVN organiseert een vogelexcursie naar de uiterwaarden bij Everdingen

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zondag 9 december een excursie vogels kijken in de uiterwaarden bij Everdingen.

Op de Lek en in de uiterwaarden bevinden zich rond deze tijd grote aantallen (water)vogels, die vanuit Scandinavië en Oost-Europa komen overwinteren. Er zijn ook vogels te verwachten die hier het hele jaar kunnen verblijven, zoals bijvoorbeeld een ijsvogel. Het kan wel modderig zijn, dus goede waterdichte schoenen worden geadviseerd. De excursie is voor jong en oud. Er gaat een telescoop mee, zodat we de vogels goed van dichtbij kunnen bekijken.

Voor deze IVN-excursie wordt verzameld op de parkeerplaats bij Jack’s Grillhouse aan het Parkhout 2 in Nieuwegein). Hier vertrekken de deelnemers per auto om 13.00 uur. U kunt ook rechtstreeks naar het beginpunt van de excursie/wandeling gaan. De excursie start om 13.30 uur op de parkeerplaats bij Fort Everdingen aan de Lekdijk.

Deelname aan de excursie is gratis; een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden. Voor informatie kunt u bellen naar IVN-gids: Eveline Zijderveld, tel 06-41584003.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren