Het heien voor de CityPromenade is klaar

Sinds eind oktober vorig jaar worden er voor de woningen van CityPromenade heipalen in de grond geslagen. Afgelopen dinsdag heeft aannemer Koopmans het heiwerk afgerond en wordt de heimachine afgevoerd via de Noordstedeweg. Hiermee is de rust wedergekeerd voor de omwonenden. Natuurlijk blijft er activiteit op de bouwplaats en kun je daar wat van merken, maar het meest gehorige en gevoelige werk is nu klaar.

Voor het heien ontvingen omwonenden aan het begin van het werk met de heimachines oordopjes. Ook ontwikkelde het Omgevingsteam City de heitool. Niet om het geluid weg te nemen, maar om de periode van heien aangenamer te maken. Omwonenden, ondernemers en bezoekers kregen de mogelijkheid om het heigeluid op te laten gaan in een muziekstuk. Een paar honderd mensen gebruikten de tool. De landelijke en lokale media heeft er ook veel aandacht aan besteed.

Omgevingsteam City was vooral blij te horen dat bewoners zich gehoord voelden, door acties om de heioverlast goed aan te kondigen en aangenamer te maken. Nog één week te gaan en dan zit het heien erop!

De laatste heipaal wordt geslagen!

Bestrating Cityplaza
In de week van 30 januari worden er rond Cityplaza delen van de bestrating opnieuw gelegd. De aannemer start op de Raadstede bij de in- en uitgang van de Passage. Later in de week wordt er ook opnieuw bestraat op de Markt, ter hoogte van de Binnenstede. Alle winkels en woningen van Cityplaza zijn tijdens de werkzaamheden gewoon bereikbaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk