‘Het gras van de buren’ vandaag van start

Vandaag zal wethouder Marieke Schouten het groenste evenement van Midden Nederland openen. Samen met bijna 100 leerlingen geven ze het startschot voor ‘Het gras van de buren.’ Dit evenement vindt vandaag en zaterdag 11 juni plaats in de Middengaarde aan de Galecopperzoom 7 (nabij Smaak & Stijl).

Tijdens dit evenement kun je kijken bij het voedselbos in aanbouw, de weg zoeken in het doolhof of slenteren over de groene markt. Boomverhalen horen, boekpresentatie volgen, een workshop voedselbos of mooi theater beleven. Het blote voetenpad volgen, boogschieten of een burger en een biertje aan de bar. Het evenement is vandaag en morgen open van 10.00 uur tot 22.00 uur. De entree bedraagt € 7,- (tot 16 jaar € 1,-).

Het gras van de buren vindt plaats in en rond Het voedselbos Middengaarde. Dit voedselbos in aanbouw is tijdens het evenement voor alle bezoekers toegankelijk. Martijn Aalbrecht van Stichting Voedselbosbouw, ook wel de Voedselboss genoemd, geeft workshops en beantwoordt vragen. Ook andere voedselboseigenaren) delen hun ervaring.

Voedseltuinen
De tuinders zijn aanwezig om hun ‘samen-moestuinieren-initiatief’ uit te leggen. Zij maken iedereen een beetje boer. Maar dan wel met biologische groente en kruiden. Hun verhaal vertellen zij naast een speciaal voor dit aangelegd tuintje. Edwin Elbertse van de prijswinnende pluktuin EreBloem uit Nieuwegein, vertelt u graag over hun project in Nieuwegein Zuid.

Uitgebalanceerd leven en leren
Naast een wildplukwandelingen, wijnproeven en een waanzinnig mooie kijk op uitgebalanceerd leven en leren, kun je meer te weten komen over bomen planten, zonne-energie regelen en duurzaan tuinieren. Thee en tempee en microgroentes proeven en kopen. Op het Kunstgras zal papier worden gemaakt en strips worden getekend. Een heus ensemble zorgt voor een muzikale omlijsting. Maar er gebeurd nog veel meer! Kijk hiervoor op de website van de organisatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk