Het blije brein – workshop ‘Hoe voed je je hersenen?’

Hoe blijf je als senior mentaal fit? O.a  door je hersenen goed te voeden. Niet alleen met puzzels en raadsels, maar ook met echt voedsel. Wat je eet is namelijk van invloed op je lichaam, ook op je hersenen. Dagelijks een handje walnoten heeft bijvoorbeeld een preventieve werking op depressie en dementie.

Meer van dit soort weetjes komt aan bod in de workshop ‘Hoe voed je je hersenen?’ op dinsdag 28 maart van 10.30 – 12.00 uur op Buurtplein Zuid. Bas Kamphuys van Ekoplaza en voedings- en bewegingsconsulente Colinda Olff van Food & Fun gaan samen met de deelnemers aan de slag met gezonde voeding voor de hersenen. Dat betekent daadwerkelijk proeven van verschillende producten en  een chocolademousse maken met gezonde producten. Daarnaast worden in de Feiten & Fabels-quiz  ‘waarheden’ over voeding aan de kaak gesteld.

De workshop is gratis en voor iedereen vanaf zestig jaar. Aanmelden: actie@detweedeverdieping.nu o.v.v. ‘Het blije brein’ of telefonisch: 030 – 60 458 34.

De workshop ‘Hoe voed je je hersenen’ maakt onderdeel uit van ‘Het blije brein’ van Nieuwegeingezond.nu, de lokale gezondheidswebsite van Nieuwegein. Dit is een serie workshops voor 60+-plussers die gegeven wordt op Buurtplein Zuid en Galecop.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk