Herziening bestemmingsplan Galecop en Nieuwraven stopgezet

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de procedure voor herziening van het bestemmingsplan Galecop en Nieuwraven stop te zetten. Eind 1998 was de gemeente gestart met deze procedure om de realisatie van een dakopbouw voor de percelen G. Flinckhage 2 t/m 52 mogelijk te maken. De wetswijziging van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, die in 2000 in werking is getreden, geeft echter de mogelijkheid om een kortere procedure te volgen.

Hierdoor is een herziening van het bestemmingsplan niet meer nodig en kan bij dit soort gevallen worden volstaan met een artikel 19 vrijstellingsprocedure. De indieners van het verzoek willen de kortere procedure volgen aan de hand van concrete bouwaanvragen en kunnen daarvoor een verzoek indienen.

De aanvragen worden te zijner tijd aangekondigd in de Molenkruier. Dan kan er ook weer opnieuw bezwaar worden gemaakt tegen de aanvragen.

Tegen het oorspronkelijke voorstel zijn 48 zienswijzen ingediend. Die worden in de (nieuwe) vrijstellingsprocedure meegenomen. De aanvragers en indieners van zienswijzen worden hierover per brief geïnformeerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk