Herontwikkeling winkelcentrum Hoogzandveld

C1000 Hoogzandveld en de gemeente Nieuwegein willen graag het bestaande winkelcentrum Hoogzandveld uitbreiden en daarbij de openbare ruimte rondom het winkelcentrum opnieuw inrichten. Daartoe hebben Marcel van der Meer, eigenaar van C1000 Hoogzandveld, en wethouder Wouter Kolff op 10 april 2012 een intentieovereenkomst ondertekend. De komende periode gaat C1000 Hoogzandveld het gesprek aan met de andere ondernemers en de bewoners boven het winkelcentrum om de ideeën verder vorm te geven.

De gemeente Nieuwegein wil dit initiatief graag mogelijk maken. De winkeluitbreiding past binnen de Detailhandelsvisie Nieuwegein. Door de uitbreiding van het winkelcentrum wordt het mogelijk gemaakt om de openbare ruimte te herinrichten. Verbeteringen zijn nodig op het vlak van verkeersveiligheid en leefbaarheid. Het plan is om het laden en lossen te concentreren aan de Zandveldseweg (met in- en uitrit aan de Zandveldseweg) en het parkeren te concentreren aan de Ratelaar (tussen het winkelcentrum en het nieuw te bouwen woningencomplex). Met de winkeluitbreiding zal ook het aantal parkeerplaatsen uitgebreid worden. De laad- en losstrook komt in dit initiatief in eigendom en beheer van C1000 Hoogzandveld en zal een architectonisch vormgegeven scherm gaan krijgen, zodat de huidige achterkant van het winkelcentrum zich als een voorkant kan gaan presenteren. Voorwaarde voor dit initiatief is dat het voor de gemeente budgettair neutraal gebeurt, oftewel de herinrichting van de openbare ruimte wordt betaald uit de grondopbrengsten.

De komende periode zal worden gebruikt om de ondernemers en de bewoners van het complex Hoogzandveld te betrekken bij de verdere uitwerking. C1000 Hoogzandveld neemt hierin het initiatief. Na deze onderzoeksperiode zullen gemeente en C1000 Hoogzandveld, naar verwachting aan het eind van dit jaar, besluiten hoe het initiatief wordt omgezet in een ontwerp, gevolgd door de uitvoering van het plan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk