Herfstig recept deze week in ‘Koken met PEN’

Deze week maakt onze ‘kookgek’ Eric Dekker wel een heel erg lekker herfstig gerecht met spruitjes en tamme kastanjes. Lekker met rijst. Voor 2 personen nodig:

200 gram tamme kastanjes
150 gram ongezouten cashewnoten
200 gram spruiten
250 gram kikkererwten
200 gram spekjes
1 eetlepel ras el hangt
weinig vers gemalen zwarte peper
plantaardige olie
1 Spaanse peper
3 teentjes knoflook
1 grote ui
200 gram oesterzwammen

De kastanjes 9 minuten koken ,koud spoelen en pellen , ook het bruine vliesje er af.
De spruitjes al dente koken
De oesterzwammen met wat olie en zwarte peper grillen en met iets zout afmaken.
De spekjes bakken

In een pan in wat olie de fijngehakte knoflook en peper, gesneden ui, aanfruiten, daarbij de kikkererwten en gekookte spruiten, kastanjes met de ras el hanout, en 6 minuten stoven.
De cashewnoten in een pan zonder olie even roosteren.

Alle ingrediënten door elkaar husselen, nog 5 minuten stoven en eet smakelijk!
Ook lekker met rijst, dan meng je de spruiten- kastanje schotel door de gekookte rijst en serveer je het met de gegrilde kip.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren