Katern

Heren 2 van ZV Aquarijn zijn Kampioen

De maand April is de maand waar in de waterpolo competitie veelal de beslissingen gaan vallen, zo ook voor heren 2 van ZV Aquarijn uit Nieuwegein. Op 10 september 2016 is de competitie voor dit team gestart, met een mix van jonge minder ervaren en ervaren spelers en met een missie. De jongen spelers dienen ervaring op te doen en zullen aan de deur moeten gaan kloppen bij het eerste team.

Bij de eerste wedstrijd merkte dat men zoekende was, maar de tegenstander liet dit toe en er werd met 15-4 gewonnen. De weken er na zag je steeds meer chemie in het team komen en ondanks dat niet iedere week sprankelend spel werd gespeeld, werd er geen punt verspeeld en ging ZV Aquarijn heren 2 de winterstop in met 10 punten voorsprong op de nummer 2.

De eerste wedstrijd na de winterstop was chemie die eerder opgebouwd was zoek en het team kon niet meer, zoals dit wel kon bij eerdere wedstrijden, de winst toch nog binnen halen. In de eerste 3 wedstrijden na de winterstop verdampte de voorsprong als sneeuw voor de zon en ontstond er toch nog spanning in de pool aangezien de nummer 2 nog maar op 2 punten achterstand stond. De heren 2 van ZV Aquarijn realiseerden dat er geen punten meer verloren mochten gaan en dat gebeurde dus ook niet meer. In het weekend van 18 en 19 maart jl. begon men weer iets meer aan een kampioenschap te denken, zelf werd met een overtuigende 16-1 overwinning de tegenstander zoek gespeeld en de naaste concurrent liet dit weekend twee zeer belangrijke punten liggen.

Met vier punten voorsprong konden de heren van ZV Aquarijn 2 de laatste twee competitie wedstrijden in gaan, met als voordeel dat deze beide thuis konden worden gespeeld in Merwestein en om te beginnen afgelopen zaterdag 1 april jl. tegen de nummer drie uit de stand, ZPC Amersfoort.

Met volgepakte tribunes, de flessen champagne koud werd er voortvarend gestart en werd er al vrij snel een kleine voorsprong op het scorebord gezet. Maar dit was helaas maar van zeer korte duur, de heren van ZPC Amersfoort waren er zeer opgebrand om er geen makkelijke avond van te maken voor de heren van ZV Aquarijn 2. ZV Aquarijn liep bijna de hele wedstrijd achter de feiten aan en moest continu een kleine achter stand goed zien te maken. In de laatste anderhalve periode kroop Aquarijn steeds dichter bij en werd de achterstand steeds kleiner. Op 1 minuut 55 voor het einde van de wedstrijd wist Aquarijn de achterstand om te zetten in een voorsprong van 10-9 en werd er in de laatste seconden met zijn allen gestreden om de overwinning over de streep te trekken. Bij het laatste fluitsignaal stond er een eind stand van 11-10 op het scorebord en kon ZV Aquarijn heren zich officieel kampioen noemen van het seizoen 1016/2017.

Met nog een thuiswedstrijd voor de boeg (zaterdag 8 april as. om 20.00 uur) kan dit team van ZV Aquarijn niet meer ingehaald worden en kunnen ze zonder enige druk de laatste competitie wedstrijd van dit seizoen spelen.

De kampioenen van ZV Aqaurijn 2

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk