Herdertjestocht luidt kerstvakantie in voor leerlingen van Vroonestein

Om de kerstvakantie in te luiden, hielden de kinderen van de R.K. basisschool Vroonestein afgelopen donderdag een ‘Herdertjestocht.’ Het plein en de straten rondom de school aan de Lohengrinhof in de wijk Zuilenstein was volop versierd en ‘herders’ met ‘schapen’ vertelden enkele leuke verhalen aan de kinderen die aandachtig luisterden.

De leerlingen van de school liepen samen, met hun (groot)ouders en andere belangstellenden een route langs het kerstverhaal. Op school kregen de kinderen warme chocolademelk. Er was veel belangstelling en men had alle gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje. Vrijdagochtend is er samen met de leerlingen nog genoten van een kerstontbijt en werd om 12.00 uur werd de kerstvakantie ingeluid.

De kinderen luisteren aandachtig naar het kerstverhaal

Een boodschap in levenden lijve
Het kerstverhaal is een verhaal van de straat. Het is niet voor niets dat in het Lucas-evangelie herders in het veld zijn die het goede nieuws te horen krijgen dat de Messias is geboren. Dat is de ruimte waar iedereen het horen kan. Dat is de ruimte waar het grote nieuws verspreid mocht worden. Wat is er dan mooier om op kerstavond de straten in te gaan en daar het verhaal te vertellen? Of beter: niet alleen te vertellen, maar te laten meemaken? In plaats van een verhaal te horen, zijn mensen onderdeel van het verhaal. De boodschap van saamhorigheid, erbij horen en vrede op aarde mag in levenden lijve ervaren worden!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren