Herdenking 4 mei in Nieuwegein live op pen.nl

De herdenking van de gevallenen op 4 mei bij het monument aan de Nedereindseweg in Jutphaas is dit jaar live te volgen via de Digitale Stad Nieuwegein. Op die manier kunnen mensen die niet in staat zijn de bijeenkomst op 4 mei bij te wonen, toch de ceremonie volgen. In de uitzending zal ook Nieuwegeiner Ad van Liempt u meer vertellen over wat er net na de bevrijding op 7 mei, in de morgenuren, is gebeurd, op de hoek van de Herenstraat en de Nedereindseweg in Jutphaas.

Aan de officiële herdenking gaat zoals gebruikelijk een bijeenkomst vooraf in de Nicolaaskerk in Jutphaas met muzikale bijdragen door leerlingen en docenten van De Kom. Ook is er een presentatie met als thema ‘Kind en oorlog’. Deze presentatie komt van leerlingen van drie basisscholen in Nieuwegein. Lees ook dit verhaal over de gevallenen in Jutphaas

Bookmark alvast deze pagina. De uitzending begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 20.30 uur. Klik op het videocameraatje hieronder voor het verhaal vetelt door Nieuwegeiner Ad van Liempt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk