Herbestemming gemeentelijke kunstcollectie

De gemeentelijke collectie kunstwerken is geïnventariseerd omdat niet alle kunstwerken in het nieuwe stadshuis geplaatst kunnen worden. De collectie wordt onderverdeeld in vier categorieën. De grootste categorie van 115 werken, krijgt een plek in het nieuwe stadshuis. Een tweede categorie van 70 werken wordt geschonken aan de kunstuitleen Nieuwegein. Categorie drie omvat 70 werken die retour worden aangeboden aan de betreffende kunstenaars. Categorie vier omvat drie werken die worden geschonken aan het Centraal Museum Utrecht vanwege hun museale kwaliteit.

Beslispunten:
– Gevraagd wordt akkoord te gaan met het herbestemmen van de gemeentelijke collectie kunstwerken waarin deze in vier categorieën wordt onderverdeeld, conform de líjst die bij dit voorstel is gevoegd.

– Te besluíten om de kunstwerken die geschikt bevonden zijn voor het nieuwe stadshuis indien nodig op te knappen.

– Te besluiten dat kunstenaars wiens werken retour worden gegeven of geschonken worden aan de Kunstuitleen of het Centraal museum conform de bijgevoegde concept brieven worden bericht.

– Gevraagd wordt een overeenkomst met het Centraal Museum en de kunstuítleen Nieuwegein te accorderen en door de burgemeester namens de gemeente Nieuwegein op grond van artikel 171 Gemeentewet te laten ondertekenen. Akkoord met voorstel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk