Katern

Hennepkwekerij onder Plettenburgsebrug

Onder de Plettenburgsebrug in Nieuwegein is vandaag rond 10.45 uur een hennepplantage aangetroffen met bijna 500 planten. De planten stonden in de technische ruimte van de brug. Volgens een woordvoerster van de politie gaat het om een zeer professionele hennepkwekerij. Er is nog niemand gearresteerd. De hennepplantage is door de politie ontmanteld en de planten zullen worden vernietigd. ‘De gemeente Nieuwegein doet aangifte tegen de onbekende persoon of personen achter de plantage en van vernieling van de sloten en ook van illegaal stroom aftappen’, aldus burgemeester Frans Backhuijs van Nieuwegein in een reactie in de media.

De politie werd omstreeks 11.00 uur gealarmeerd over de plantage in de Plettenburgsebrug door medewerkers van de gemeente die voor een controle in de technische ruimte van de Plettenburgsebrug moesten zijn. Ze kregen in eerste instantie de deur niet open. Toen dat wel lukte, vonden ze de hennepkwekerij, die door de politie als ‘uiterst professioneel’ werd omschreven.

Het is onbekend hoe lang de plantage precies in de ruimte onder de brug heeft gezeten. Na november was er niemand meer van de gemeente in het pand geweest. Omdat de brug vanwege de komst van een groot schip vrijdag omhoog moet, moesten medewerkers nu in de technische ruimte zijn en dat leidde dus tot de vondst van de plantage. Er is volgens de burgemeester geen aanwijzing dat er iemand van de gemeente verantwoordelijk is voor de wietkwekerij in de brug.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk