Help jij 15 en 16 maart ook met NLdoet

Het kan je niet ontgaan zijn dat het vrijdag 15 en zaterdag 16 maart weer NLdoet is. Dit is Nederlands grootste vrijwilligersevenement om met z’n allen klussen bij maatschappelijke organisaties aan te pakken. In Nieuwegein doen 30 organisaties mee en om die mooie projecten vorm te geven hebben ze in totaal zo’n 235 vrijwilligers nodig. Jou dus! Kijk op www.nldoet.nl voor alle klussen en aanmelden.

Maak Nieuwegein mooier!
Ga bijvoorbeeld aan de slag in de buurttuin van Cirkeltje Rond (naast het Geinsche Hof). Of help Koveni bij de voorbereidingen voor het korfbalseizoen. En wat dacht je van het opschonen van de Muntenbuurt. Allemaal geweldige initiatieven, waarmee Nieuwegein mooier wordt.

Leer nieuwe mensen kennen
Er zijn heel veel redenen om vrijwilligerswerk te doen: iets betekenen voor een ander, nieuwe mensen ontmoeten, een plezierige tijdsbesteding, je blik verbreden, ervaring opdoen, je cv aanvullen, een bijdrage leveren aan de samenleving en nog veel meer. Vast staat dat vrijwilligers hard nodig zijn, nu meer dan ooit.

College van B&W
Om het belang van NLdoet in Nieuwegein te onderstrepen, zal het College van burgemeester en wethouders ook de handen uit de mouwen steken. Zo geeft burgemeester Van Beukering vrijdagochtend 15 maart op het Horeca & Toerisme.

College het startsein van NLdoet in Nieuwegein en gaat zij vervolgens aan de slag bij Basisschool Vroonestein. Wethouder Van Engelen gaat 15 maart naar de Museumwerf en wethouder Bamberg zal die dag helpen bij het opruimen van het gebied Graaf Anselmdek. Zaterdag 16 maart gaat wethouder Schouten naar Pluktuin Erebloem en zal wethouder Eggengoor in Dorpshuis Fort Vreeswijk aan de slag gaan.

Foto: Ook het Nieuwegeinse college van B&W gaat 15 of 16 maart aan de slag. Vorig jaar was Wethouder Eggengoor bij Zorgspectrum De Kuifmees present, dit jaar gaat ze naar Dorpshuis Fort Vreeswijk

Over NLdoet en Samen voor Nieuwegein
In Nieuwegein coördineert Samen voor Nieuwegein de activiteiten van NLdoet. We enthousiasmeren vooraf organisaties en instellingen om mee te doen met NLdoet, helpen vervolgens mee in de zoektocht naar vrijwilligers, bezoeken (samen met mensen van het Vrijwilligershuis en Movactor) alle projecten. Daags na NLdoet zullen alle foto’s op onze website te zien zijn. Al deze activiteiten sluiten aan op onze passie; een hechtere samenleving door in de lokale gemeenschap verbindingen te leggen. Kijk voor meer informatie op de website van Samen voor Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk