Helft eerstejaars Pabo studenten zakt voor rekentoets

Hoe zit het met onze burgemeester? Zou hij geslaagd zijn voor de toets, waar 50 procent van de  eerstejaars Pabo studenten voor gezakt is? Wij hebben zo onze twijfels.Direct na de aftrap van de tweede helft kwam de burgemeester met de mededeling dat het de vorige dag erg laat was geworden en dat er helaas verkeerd was geteld. Nou er was heel goed geteld, maar de uitslag van de telling kwam het college en de collegepartijen (in feite de meerderheid) gewoon niet zo goed uit. De ene helft van de gemeenteraad was voor en de andere helft was tegen, dus staakten de stemmen. Dat is nou net het mooie van de gemeentepolitiek en de kracht van het duale stelsel. Kom dan niet als college en college partijen met het kul argument, dat er verkeerd geteld is, om toch je zin door te kunnen drijven. Dat is nou een prima voorbeeld, hoe het niet moet.Van de  publieke tribune‘Die man kan niet eens tellen en die mevrouw er naast blijkbaar ook niet’. – ‘Dat zouden wij eens moeten doen!’. – ‘Nou’, zegt een meneer:’Ik weet nog als de dag van gisteren, dat ik een bezwaarschift indiende en mij werd verteld, dat ik een zienswijze moest indienen. Weet ik veel wat een zienswijze is. Heb ik met veel moeite een zienswijze ingediend en moet ik nog antwoord krijgen.’ Zo ging het  nog een poosje door. ‘Wat? Krijgen we nou spreektijd voor de partijen? ‘ – ‘O ,dat is handig. Ze zetten zo veel belangrijke punten op de agenda, dat er geen tijd meer is als de laatste punten aan de beurt zijn.’ ‘ Hoezo democratisch? Machtsmisbruik heet zoiets!’  Wat zijn we ermee opgeschoten?
Niets! Toenemende ergernis en verder afnemend vertrouwen in de politiek. Een wethouder, die uitgebreid de krant gaat zitten lezen tijdens de vergadering, heeft een uitstraling van nul komma nul en mag niet verwachten nog serieus te worden genomen door de inwoners. ‘Ze zijn nog dommer dan ik dacht!’ aldus de uitroep van een inwoner op de gang bij het verlaten van het gemeentehuis. Een ander: ‘Nee naar zo’n vertoning gaan we nooit meer!’. Ook de afgelegen plek van het gemeentehuis en de bijbehorende vervoersproblematiek passeert terloops nog even de revue: ‘Ik kan niet eens meer met het openbaar vervoer naar huis, mag ik met jou meerijden?’ Hoe nu verder?
Er wordt met 2 en soms zelfs met 3 maten gemeten binnen onze gemeente.Als je illegaal gaat bouwen, gaat de gemeente kijken of ze het alsnog kan legaliseren. Vraag je het netjes aan, dan krijg je soms geen antwoord of pas maanden later. Vanavond hebben we een initiatiefvoorstel van de SP gesteund. Als mensen in de toekomst bezwaar op iets maken of een klacht indienen, dan moeten ze binnen een termijn die er wettelijk voor staat antwoord krijgen. Doet de gemeente dit niet, dan kan de indiener een dwangsom van de gemeente eisen. Volgens de burgemeester komen er in het algemeen niet zoveel klachten binnen. Dat gaan wij uitzoeken, omdat wij van de inwoners anders horen. Dus als u een klacht heeft uitstaan en nog geen antwoord hebt, zeg het ons en wij gaan er voor u achter aan. Ook voor andere vragen bent u bij ons overigens altijd van harte welkom. Wij helpen u graag. We zeggen niet, dat we iets voor u wel even op zullen lossen, maar we zullen doen wat er in ons vermogen ligt. 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk