Heleen Peters van Lokale Vernieuwing winnaar van debatwedstrijd

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen organiseerden Sport ID Nieuwegein en Verbindion gisterenavond in sport- en evenementencomplex Merwestein een sportdebat. Bij het debat was een select publiek aanwezig. Door de professionele werkwijze en aanpak van het debat was het debat ook te volgen via een livestream. De presentatie was in handen van Edward van Cuilenborg.

Heleen Peters (links) neemt de prijs in ontvangst van Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter van NOC*NSF

Het debat duurde zo’n anderhalf uur. Er werd gediscussieerd over 5 stellingen, die allemaal verband hielden met (het bevorderen van) sporten en gezondheid.

Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter van NOC*NSF, was als juryvoorzitter aanwezig en reikte aan het einde van het debat de prijs, voor beste debater, uit aan Heleen Peters, lijsstrekker van Lokale Vernieuwing. Heleen gaf tijdens het debat aan dat sporten volgens haar partij voor iedereen in Nieuwegein mogelijk en realiseerbaar moet zijn, juist ook voor kinderen, ouderen en Nieuwegeiners met een lichamelijke of geestelijke beperking. Indien nodig moet de gemeente dat financieel realiseren. ‘Immers’, zo voegde Heleen eraan toe ‘sporten is gezond en enorm gezellig en dat gun ik iedereen!’. Heleen is zelf met enige regelmaat actief op de tennisbaan en op de racefiets.

Aanstaande maandag is het laatste verkiezingsdebat voorafgaand aan de gemeeteraadsverkiezingen van 14, 15 & 16 maart. Ga allen stemmen!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk