Helden Geinsche Hof in het zonnetje gezet

Afgelopen juni heeft er een ernstige brand plaatsgevonden bij Zorgcentrum De Geinsche Hof in de wijk Fokkesteeg. Door de adequate inzet van professionele hulpverleners zijn alle inwoners in veiligheid gebracht. Op het moment van de brand en de evacuatie die daarop volgde zijn veel mensen, met gevaar voor eigen leven, het pand binnengegaan of gebleven. De hulp van deze mensen – omwonenden, bouwvakkers, medewerkers van De Geinsche Hof en familieleden en helpers – is heel belangrijk geweest. Momenteel loopt er een onderzoek naar de oorzaak van de brand. Begin volgend jaar keren de bewoners terug naar het complex aan de Vuurscheschans.

Vanwege de inzet van alle betrokkenen heeft de gemeente Nieuwegein en Zorgspectrum de ‘helden van het eerste uur’ in het zonnetje gezet vanwege hun moed en grote betrokkenheid. Op deze dag ging het om de mensen die van buitenaf geheel vrijwillig, met gevaar voor eigen leven, kwamen helpen. Van elke groep mensen die actief meehielpen tijdens de brand, werd een persoon door de burgemeester naar voren geroepen. Sjors Struijs van het bouwbedrijf, Theo de Bruijn van de omwonenden, Bryan Weltevreden van de familieleden en Margareth Vogel van de Geinsche Hof. Zij ontvingen alle lof, met daarbij een bos bloemen, beeldje en een medaille.

De bijeenkomst vond dinsdag 18 oktober j.l. plaats in het Stadshuis van Nieuwegein. Burgemeester Frans Backhuijs en mevrouw Groenendijk van Zorgspectrum hielden een toespraak. Ruim 70 mensen waren aanwezig. Allen kregen een cadeautje en natuurlijk was er taart aanwezig.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk