Heel Nederland Leest: samen een goed boek lezen

In november leest heel Nederland tijdens de campagne Heel Nederland Leest hetzelfde boek. Dit jaar is dat Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Het boek kan gratis worden opgehaald bij bibliotheek De tweede verdieping. Bibliotheekdirecteur-bestuurder Roel Zuidhof overhandigde woensdag 1 november het eerste exemplaar aan wethouder John van Engelen.

John van Engelen

V.l.n.r. Wethouder John van Engelen en Roel Zuidhof

“Praten over verhalen brengt ons samen. Een boek werkt verbindend! Extra leuk dat Sonny Boy van Annejet van der Zijl door iedereen gratis opgehaald kan worden in de bibliotheek: ook als je (nog) geen lid bent”, vertelt Roel Zuidhof.

Over het boek
In het boek krijg je de levensgeschiedenis van de 19-jarige Surinaamse student Waldemar en een 40-jarige Hollandse getrouwde mee. Deze biografie met een historisch tintje kent verschillende thema’s die nog altijd actueel zijn. Denk aan wonen in een land waar je niet thuis bent, maar ook (controversiële) liefde en schading, slavernij en veerkracht vinden in de moeilijkste periodes.

Er zijn drie verschillende exemplaren van het boek verkrijgbaar. Naast de reguliere editie zijn er ook boeken met grote letters en is er een variant in makkelijke taal. De boeken zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Meepraten bij de leesclub
Lezen is natuurlijk leuk, maar samen over de inhoud van een boek praten is nog leuker. Hoe heeft de ander het boek beleefd en wat is jezelf opgevallen? Praat mee bij de Senia Leesclub op vrijdagmiddag 24 november, van 14.30 tot 16.30 uur in het Stadshuis op de vierde verdieping. Meer informatie vind je op de website van de bibliotheek in de binnenstad van Nieuwegein.

Bibliotheek De tweede verdieping is van maandag tot en met vrijdag open van 12.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk