Handhaving tankstation aan het Drilleveld

Sinds 5 april j.l. zijn de werkzaamheden aan het TinQ tankstation aan het Drilleveld stilgelegd. Opmerkelijk is dat de werkzaamheden bijna afgerond zijn. Sinds 2010 brengt Burgerbelang Nieuwegein de illegale situatie van het bedrijf onder de aandacht. Voor het gehele bouwwerk ontbreken de juiste vergunningen. Het nalaten van controle op brandveiligheid zorgt voor onrust in de buurt. De fracties van de VSP, Leefbaar Nieuwegein, Trots op Nieuwegein en Burgerbelang Nieuwegein willen dat er adequaat wordt opgetreden en hebben een verzoek tot handhaving ingediend bij het college van B & W van Nieuwegein.

Ton de Mol van Burgerbelang Nieuwegein: ‘In de vraagstelling over vergunningverlening aan TinQ en inzien van wettelijke verplichte bescheiden moet mijn fractie constateren dat we in de aanloop naar de stillegging van 5 april 2012 velerlei weerstand en onwil hebben ontmoet. Verantwoordelijke wethouder de heer H. Reusch weigert brieven te beantwoorden.’

Controle op brandveiligheid is een taak van de gemeente en het brandveilig gebruik van gebouwen een taak van de brandweer, afstemming is essentieel voor vergunningverlening. De ramp bij de Geinsche Hof hebben we nog in ons achterhoofd. In deze brief willen de partijen opheldering over de gang van zaken aan het Drilleveld. Ook vragen zij zich af hoe het kan dat het tankstation jaren lang zonder enige verplichte vergunning open heeft kunnen zijn. Stadskrant Ons Nieuwegein schreef er 24 mei j.l. dit over.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk