Handhavers slaan door op en rond het Muntplein

Sinds enige tijd is het verboden te parkeren op de laad- en loszones rondom winkelcentrum Muntplein. Dit mocht eigenlijk nooit maar is lang gedoogd geweest. Handhavers delen nu parkeerboetes uit zonder te waarschuwen. Bewoonster Ellen Miltenburg: ‘Dagelijks zie ik de BOA’s lopen rond het winkelcentrum, ook ter hoogte van de Lidl en kledingzaak Lola. Zonder dat er een duidelijk bord met een mededeling staat. Bijna niemand is hiervan op de hoogte.’ Miltenburg wil dat de gemeente duidelijk aangeeft dat het verboden is en dat er nu gehandhaafd wordt. Redelijk lijkt het haar dat er eerst gewaarschuwd wordt.

Ook Hans Schenk, lid van de winkeliersvereniging Muntplein maakt zich boos. ‘Het klopt, en wij als winkeliersvereniging hebben de gemeente hier al op aangesproken. Voor de kerst is er één week gewaarschuwd door een briefje onder de ruit. Er zou nog een gesprek komen met het bestuur van de winkeliersvereniging, maar tot op heden nog niets gehoord.’

Het verzoek van de winkeliersvereniging is om deze laad- en loszones van 06.00 uur tot 12.00 uur voor laden en lossen te gebruiken. En dan vanaf 12.00 uur vrij te geven voor parkeerders. De gemeente vind dat het duidelijk is aangegeven dat hier alleen maar geparkeerd mag worden voor laden en lossen. ‘Maar’, aldus Hans Schenk: ‘Wij vinden dat het zeer slecht is aangegeven. Wij hebben diverse pogingen gedaan om er over te praten met de burgemeester en de wethouders maar ik krijg zelfs geen antwoord. Op dinsdag is er markt en dan staan de handhavers gelijk weer klaar om te gaan bekeuren.’ U bent gewaarschuwd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk