Handen uit de mouwen voor een goede Binnenstad

Ik heb inmiddels officieel verzocht om een commissievergadering Binnenstad. Die zal plaats vinden op 7 februari aanstaande.

De Partij van de Arbeid wil in overleg met het college en de gemeenteraad over de nu ontstane situatie. Het nu niet vaststellen van het bestemmingsplan Binnenstad geeft vertraging. Wij willen graag vaststellen welke stappen nu wel worden genomen, wanneer wel het bestemmingsplan kan worden vastgesteld. Immers, zoals nu kan de Binnenstad er niet bij blijven liggen. De Partij van de Arbeid ijvert nog steeds voor uitgaansmogelijkheden voor de jeugd, zoals een poppodium en een maatschappelijk centrum in onze stad.

Het belangrijkste punt om door te gaan, is het verbeteren van de luchtkwaliteit. Vorig jaar heeft de PvdA daarover al alarm geslagen en een grote reeks maatregelen voorgesteld om lokaal de luchtkwaliteit te verbeteren. Daarvan heeft milieuwethouder Van Rooijen gezegd, dat het te vroeg is voor maatregelen en dat er eerst gestudeerd moest worden op het probleem. Nu, ruim 8 maanden verder is het nog steeds stil en is zij nog niet uitgestudeerd, ondanks onze herhaalde vragen en concrete suggesties (onder andere bij de behandeling van de begroting).

Wij vinden het nu de tijd voor maatregelen. De handen uit de mouwen en niet achterover leunen! Ook daarover willen we overleggen met andere partijen in de gemeenteraad en met het college.

Het college moet zich niet verschuilen achter het gedoe over meetmethodes van het Ministerie van VROM, maar zelf in actie komen. Het gaat er niet om de problemen met luchtkwaliteit weg te rekenen, of weg te laten blazen door de westenwind, maar om feitelijke verbeteringen van ons milieu.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk