Handen uit de mouwen op de Landauerdrift

Bewoners van de Landauerdrift gaan zaterdag 21 september samen met de gemeente en Mitros aan de slag met het opknappen van hun buurtje. Wilt u meehelpen? Kom ook! De start is om 10.00 uur samen met de wijkwethouder Johan Gadella. Onder andere het groen zal worden gesnoeid en een muurschildering zal worden aangebracht. Eerder al (op zaterdag 7 september) konden buurtbewoners kiezen welke muurschildering zij het mooiste vonden en waar zij aan mee wilden helpen tijdens de Doedag op 21 september. Verschillende bewoners hebben zich al aangemeld voor deze dag.

Om de leefbaarheid en uitstraling van het buurtje een impuls te geven investeren de gemeente Nieuwegein en Mitros in enkele kleine initiatieven. Samen met WE-architecten en René Kuiken Urbanism, bewonerscommissie ‘t Karrespoor en een groep actieve, betrokken bewoners is de afgelopen maanden een aantal maatregelen bedacht. Deze worden eind 2013 en begin 2014 uitgevoerd. Het gaat hierbij om maatregelen in de openbare ruimte zoals het aanleggen van parkeerplaatsen in de Edelstenendrift, Rijtuigendrift en de Gebouwendrift. Ook komen er ondergrondse containers in de Rijtuigendrift.

Daarnaast wordt in samenwerking met Mitros het voetgangersgebied Landauerdrift/Karosdrift aangepakt. Dit gebied krijgt een betere uitstraling door het weghalen van prikkelbosjes, het vervangen van een aantal bomen en opnieuw beplanten van plantvakken met vaste planten. Ook wordt op de kopgevel van het appartementengebouw bij de Karosdrift een muurschildering aangebracht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk