Katern

Handballers Nieuwegein en Houten 2 vormen samen een team

Heren 1 van HV Nieuwegein (uitkomend in de Eerste Divisie) en Heren 2 van Handbal Houten (uitkomend in de Tweede Divisie) zullen komend seizoen de spelersgroepen samenvoegen en gaan spelen onder de naam NHC (Nieuwegein Houten Combinatie). Dinsdag 5 juni jl. werd de samenwerkingsovereenkomst getekend.

Als trainer/coach is Alex de Korte aangetrokken die de afgelopen twee seizoenen de dames van Nieuwegein onder zijn hoede had. De Korte is erg enthousiast is over dit nieuwe avontuur. Op Facebook laat de Korte weten: “Ik kijk er naar uit om binnen deze samenwerking aan de slag te gaan. Een mooie diverse groep met ervaren spelers en jonge, talentvolle spelers. Mijn prioriteit is om talent te ontwikkelen en de ervaring van de andere spelers hiervoor in te zetten. Een bijzonder project. Volgens mij is dit een mooie kans voor beide verenigingen om op hoog niveau te blijven spelen en trainen. Daarnaast is het een goede keuze om het niveau in midden-Nederland hoog te houden. De aantrekkingskracht zal groot zijn voor andere talenten uit de regio. De eerste weken zullen vooral in het teken staan van kennismaking. Wie is wie en hoe willen we trainen en spelen. Ik sta voor verrassend handbal vanuit duidelijke afspraken, ik wil dat niemand op de automatische piloot trainingen en wedstrijden afwerkt. Probeer, oefen en maak vooral zelf keuzes.”

Voorzitter Gertjan Portman van HV Nieuwegein is het daar helemaal mee eens: “Dit is goed voor beide verenigingen en goed voor het handbal in het algemeen. Maar dit is alleen mogelijk wanneer beide besturen zich hiervoor durven open te stellen. En dat is wat ik tijdens de besprekingen heb gemerkt. Wij durven er gezamenlijk voor te gaan zonder het eigen belang te laten prevaleren!”

Dat gevoel heerst ook bij bestuurslid Inge Klaver van Handbal Houten: “Het eerste gesprek dat we hadden met het bestuur van Nieuwegein was gelijk positief. Wij zien vooral kansen en hebben een goed gevoel over deze samenwerking!”

Op de foto v.l.n.r: Gertjan Portman, Alex de Korte en Inge Klaver
Fotio: Handbalvereniging Houten/Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren