Hamlappen zo mals als draadjesvlees

Dit recept heb ik afgelopen week geprobeerd, hamlappen stoven, zodat ze bijna uit elkaar vallen als draadjesvlees.

Voor 2 personen nodig:

3 flinke hamlappen
3 grote uien
3 teentjes knoflook
verse kruiden als oregano tijm en rozemarijn
1 blikje tomaten blokjes op sap
1 blikje tomatenpuree
scheutje balsamico azijn (rood)
3 geplette jeneverbessen
2 geplette kruidnagels
2 laurier blaadjes
olijfolie
2 dl kruiden bouillon

De hamlappen kruiden naar smaak, zonder zout
Een scheutje olijfolie in de pan en de hamlappen om en om even dichtschroeien.
Daarna uit de pan halen.

In dezelfde pan de grof gesneden uien en knoflook aan fruiten.

Daarbij de tomatenpuree, even meebakken en dan de blokjes tomaat op sap erbij.
Hierbij de bouillon, balsamico en alle kruiden.

Zodra het geheel kookt de hamlappen terug in de pan en met deksel op de pan ongeveer 2 uur zacht stoven.
Het laatste half uur het deksel van de pan zodat het vocht indampt.

Heerlijk met een verse Hollandse bloemkool en gekookte aardappeltjes.

Eet smakelijk en tips: kookgekker@gmail.com

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk