Halve oplossingen en het verlies van de stadswachten.

Het is een rustig politiek weekje. Geen vergadering van de gemeenteraad of van raadscommissies. In zo’n week komen we niet als fractie van de PvdA bij elkaar. Wel steken een aantal fractieleden de koppen bij elkaar voor een aantal organisatiezaken. Liepen onze acties goed? Wat kan beter? En wat gaan we nu organiseren?

Dat levert weer een heel programma op voor de komende weken. Op bezoek bij instellingen, zoals sportverenigingen, huurderscomité’s, buurtgroepen, etc. Wil jouw club of initiatief ook dat we op bezoek komen, mail dan even en we maken een afspraak. De PvdA komt dan langs!

Maar ook blijven we in winkelcentra komen met onze kraam. Binnenkort worden over de Binnenstad beslissingen gevraagd in de gemeenteraad. Een goed onderwerp voor in de marktkraam. De PvdA is niet juichend over de huidige voorstellen. We wilden een centrum waarin veel Nieuwegeiners elkaar kunnen ontmoeten en waar meer kan, dan alleen boodschappen doen.

Ook een centrum dat er knap uitziet en dat is op veel plekken nu niet het geval. Scharrigheid is op sommige plaatsen troef. De tramhalte…., de pleintjes achter Cityplaza…., al dat blik op het marktplein……

Maar met de huidige plannen blijft teveel bij het oude of worden halve oplossingen voorgesteld.

Het gedoe met de stadswachten zit ons als PvdA dwars. Ons gemeenteraadslid Henk Balvers gaat op onderzoek uit. Hoe kunnen we zorgen dat de stadswachten in Nieuwegein kunnen blijven? Maar ook wil ik in discussie met inwoners en de andere politieke partijen. Ik heb dan ook mijn collega fractievoorzitters uitgenodigd te reageren en bij te dragen aan de discussie. Op de discussiepagina van PEN kunt u uw mening kwijt. Natuurlijk reageer ik, als uw bijdrage er op staat!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk