Halloweenkermis; de garantie voor ouderwetse kermispret

Morgen gaat de allereerste Halloweenkermis van start op het parkeerterrein P-West bij Cityplaza aan de Hagestede in Nieuwegein. Van woensdag 1 tot en met zondag 5 november kunnen jong en oud er hun hart ophalen want er staat voor een ieder wel wat wils.

Openingstijden
Woensdag van 13.00 uur tot 23.00 uur
Donderdag van 13.00 uur tot 23.00 uur
Vrijdag van 13.00 uur tot 24.00 uur
Zaterdag van 13.00 uur tot 24.00 uur
Zondag van 13.00 uur tot 21.30 uur

Zeer gevarieerd aanbod aan vermaak
Nagelnieuw en dé super sensatie op de Halloweenkermis. De Disco Jumper laat haar passagiers swingen en dansen tijdens supersnelle ritjes. Omhoog en omlaag jumpen de armen terwijl ook de gondels om hun as kunnen tollen. Een must voor de sensatiezoekers, waarbij de vormgeving, verlichting en het thema van de attractie en lust zijn voor het oog.

Ook de Breakdance is zo’n spektakelzaak. Een grote ronde schijf draait met variabele snelheid rond. De gondeltjes die hier op staan draaien in groepjes hun eigen rondjes en spinnen daarbij met enorme snelheid alle kanten op om hun eigen as. Daarmee is de Breakdance een attractie die grote populariteit geniet onder vooral de jongere kermisbezoekers

De Botsauto’s is een echte familiezaak en de garantie voor dikke pret. Hier hoef je recht nu eens geen voorrang te geven en mag je de verkeersregels lekker aan je laars lappen.

Kriebels in de onderbuik in de Wipp. In deze op en neer dansende bank wordt je heerlijk heen en weer gezwiept. Van onder naar boven, van links naar recht. Ter verhoging van de pret wisselt het tempo constant en gillen de passagiers het uit van de pret.

Liefhebbers van hoogte zijn bij de Bungee Katapult aan het juiste adres. In een ronde “kogel” plaatsgenomen spannen de elastieken aan om de passagiers vervolgens met enorme snelheid tot op grote hoogte het luchtruim in te schieten. Voor nog meer beleving tolt de kogel daarbij ook nog eens alle kanten op in de rondte. Als dat geen kriebels in de onderbuik oplevert.

Natuurlijk is ook aan de allerkleinsten gedacht. Zij kunnen o.a. terecht bij de draaimolen, hengelen naar eendjes of zich heerlijk uitleven als ze hun eerste acrobatische toeren uithalen bij de trampolines. Bij de Buggy wacht het avontuur als op reis wordt gegaan door een jungle landschap.

Het woord zegt het al, bij de Familie Achtbaan vinden jong en oud plezier. Aanvankelijk nog een rustige rit komt de snelheid er goed in te zitten als de vrije val wordt ingezet. De passagiers vinden het prachtig en gillen het uit.

Wie een kansje wil wagen kan zijn geluk beproeven bij de grijpkranen, de pusher, het ballengooien of de schietsalon want ook deze zaken staan dit jaar op de allereerste Halloweenkermis van Nieuwegein.
Ook voor de snoepers is er goed nieuws. De heerlijk zoete geur die op het terrein valt op te snuiven verraad dat ook dit jaar zaken als de suikerspin en nougatkraam weer present zijn om de liefhebbers van deze typische kermislekkernijen op hun wenken te bedienen.

Prehistorisch bezoek
Op zaterdag 4 november om 15.00 uur zet een bezoek van de Dino’s de tijd ver terug. Prehistorische verschijningen doen u geloven in een Jurassic park te zijn beland. De bedrieglijk echt ogende Dino’s zijn gelukkig ongevaarlijk en niet cameraschuw.

Wie van griezelen houdt zit goed!
Nieuw dit jaar zijn de scare nights die op woensdag en vrijdag worden gehouden van 20.00 tot 23.00 uur. Inspelend op de Halloweenrage zullen zich deze avond een reeks griezels en gedrochten op het kermisterrein begeven. U bent niet bang uitgevallen en houdt wel van een portie schrik in de benen? Dan moet u beslist langskomen. Laat het koude angstzweet u uitbreken als duistere wezens uit het niets opduiken om u eens flink te grazen te nemen.

De Halloweenkermis is voor Nieuwegein een geheel nieuw fenomeen. Halloweenkermissen zijn elders reeds zeer succesvol gebleken. Als dat ook hier het geval is, en daar wordt eigenlijk niet aan getwijfeld, dan zal het fenomeen volgend jaar verder worden uitgebreid.
De organisatie heet u allen van harte welkom maar, kom niet alleen, je weet nooit wie je tegen komt……

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk