Halloween en Sint-Maarten

De periode van feestdagen ligt in het verschiet. Traditiegetrouw een periode waarin veel mensen samenkomen. Dit jaar verloopt helaas alles anders dan normaal vanwege het Coronavirus. Wij zullen samen ons best moeten doen om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Gemeente Nieuwegein roept daarom iedereen op om de aankomende feestdagen Halloween (31 oktober) en Sint Maarten (11 november) alleen in huiselijke kring te vieren.

Gaat u toch de straat op? Ga dan alleen met het gezin in een vast groepje langs de deuren. Buiten het gezin om geldt er een maximale groepsgrootte van vier personen, kinderen tot 12 jaar niet meegerekend. Houd verder minimaal 1,5 meter afstand van de bewoners. En organiseer geen activiteiten in de straat of buurt waarbij volwassenen in een groep bij elkaar komen.

Zingen en dansen
Kinderen tot en met 12 jaar mogen bij feesten zingen. Kinderen vanaf 13 jaar en volwassenen zingen niet mee. Kijk voor meer informatie van de Rijksoverheid over richtlijnen voor feesten op de website van de Rijksoverheid.

Naleving Coronamaatregelen
Naleving van de Corona-maatregelen is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Ook u kunt daarmee helpen. Ziet u dat mensen of bedrijven zich niet aan de regels houden, spreek die daar dan op een vriendelijke manier op aan. U kunt ook indien nodig een melding doen via het Meldpunt Corona. Of bel de gemeente op het telefoonnummer 14 030.

Uw melding helpt de overheid om overzicht te krijgen van de naleving van de maatregelen. We kunnen niet overal naartoe. Op basis van uw melding én de signalen van onze handhavers op straat, bezoeken we zo snel en zoveel mogelijk gemelde locaties. We spreken mensen erop aan als zij zich niet aan de coronamaatregelen houden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!