Haas op het menu voor de jonge ooievaars

Vrijdag 19 juli j.l. bracht onze fotograaf John van Erve weer een bezoek aan het ooievaarsnest in de wijk Galecop. Voor het eerst sinds al die jaren heeft een ooievaarspaar jongen gekregen in het nest tussen de Reinesteijnseweg en de Lucas van Leydenhage.

John: ‘Ze groeien als kool. Dat kan ook niet anders, want vooral de vader vogel heb ik af- en aan zien vliegen met voedsel. Zodra hij op het nest landt beginnen de jongen zijn snavel te bewerken met hún snavels. Zij geven daarbij prikkels af die er voor moeten zorgen dat hij het voedsel in zijn maag uitbraakt. Maar ook de moeder doet haar best. Wat zij meebrengt is nogal verschillend. Zo zat er vandaag niet alleen stukken brood in haar braaksel, maar ook een jong haasje. Voor de jonge ooievaars was het een hele toer om deze buit uit de bek van de moederooievaar te trekken. Maar daarna was het voor het meest dominante jonge een hele klus om het dier ingeslikt te krijgen. Die achterpootjes van het haasje bleven maar in de weg zitten!’

Klik op het fotocameraatje hieronder om te kijken hoe alles gebeurde. Meer foto’s over de ooievaars vindt u in dit artikeltje. Heeft u foto’s? Stuur ze ons.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk