Haag Herenstraat krijgt nieuw leven bij De Vleugel

Aan de Herenstraat in Jutphaas wordt binnenkort gestart met het vervangen van de historische kadewanden. De Esdoornhagen, die al sinds jaar en dag de Herestraat sieren, moeten plaatsmaken voor deze werkzaamheden. “Zonde”, dacht Gertie Lintjens en ze regelde dat de struiken herplant mogen worden bij Montessorischool De Vleugel aan hetr Mozartplantsoen in de wijk Zuilenstein. Afgelopen weekend werd gestart met het verplaatsen van de haag.

Het werd een behoorlijke operatie. Een bevriend aannemer stelde een graafmachine en oplegger met personeel beschikbaar om de haag stukje bij beetje uit te graven en een paar honderd meter verder te verplaatsen. Bij de school werd vervolgens een paar enorme sleuven gegraven. Samen met Lintjes herplantte een aantal ouders de struiken naast de school. “Het was het zwoegen waard”, zegt een van de ouders terwijl ze het zweet van haar hoofd veegt. “Kijk eens hoeveel groener de aanblik van de school nu is! Daar kun je niet anders dan blij van worden.”

De Vleugel is al een paar jaar bezig om haar directe omgeving te ‘vergroenen’. Zo werd twee jaar geleden door ouders al het speelplein aangepakt en omgetoverd tot een natuurspeelplaats. Ook heeft de school een eigen moestuin.

De Esdoornhaag vormt nu een natuurlijke scheiding tussen de school en het grasveld. Niet alleen staat het mooi, de school hoopt ook dat het vandalisme afremt. “We leren onze kinderen dat ze niet alleen verantwoordelijkheid dragen voor zichzelf maar ook voor hun omgeving”, zegt Doreen Rambags, directeur van de school. “We besteden met elkaar veel aandacht aan onze school en tuin. Het is zuur als je dan ziet dat er weer wat vernield is. We hopen dat nu duidelijker is waar de openbare ruimte ophoudt en onze eigendommen gerespecteerd worden.” Maar voorlopig is het vooral geduld hebben en wachten op het voorjaar om te zien of de haag goed is aangeslagen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!