Grote verkiezingsmarkt zaterdag 17 maart op Cityplaza

Woensdag 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. U kiest dan voor een nieuwe gemeenteraad tot maart 2022. Op zaterdag 17 maart vindt daarom weer een verkiezingsmarkt plaats op Cityplaza. Deze zal worden gehouden van 10.00 uur tot 16.00 uur op het grote plein bij La Place. U kunt dan in gesprek gaan met de lokale partijen en u laten informeren over hun standpunten. In Nieuwegein doen maar liefst 11 politieke partijen mee.

Tijdens de verkiezingsmarkt zal bijvoorbeeld SP Tweede Kamerlid Nine Kooiman aanwezig zijn bij de SP op Cityplaza. Nine Kooiman heeft een Nieuwegeinse SP geschiedenis als raadslid en voorzitter van de afdeling. In 2010 werd ze in de Tweede Kamer gekozen. Sinds de laatste parlementsverkiezingen is zij voor de SP woordvoerder voor de zorg. Wie in gesprek wil met Nine Kooiman doet er goed aan op de verkiezingsmarkt in ieder geval bij de SP langs te gaan.

De gemeenteraad vertegenwoordigt de inwoners van de gemeente. De raad bepaalt in grote lijnen wat er in de gemeente gebeurt. Daarnaast controleert de raad of het college van burgemeester en wethouders zijn werk goed doet. De gemeenteraad van Nieuwegein bestaat uit 33 raadsleden. Wilt u nu alvast virtueel uw stem uitbrengen? Dat kan hier.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren