Grote verbouwing PI Nieuwegein

De gevangenis in Nieuwegein krijgt een grondige verbouwing. Voor de verbouwing van de gevangenis in Nieuwegein wordt drie jaar uitgetrokken. Er wordt geen strikte einddatum aangehouden omdat alles goed moet verlopen. Gedurende de verbouwing blijft de gevangenis wel in bedrijf.

Het gebouw bestaat twintig jaar en wordt met vierhonderd gedetineerden en evenzoveel personeelsleden intensief gebruikt. Na al die jaren is het nodig dat het hele gebouw helemaal wordt aangepakt. Inmiddels zijn 96 gevangen verhuisd en is de verbouwing gestart in de leeggekomen afdeling.

Steeds als een afdeling verbouwd is, dan verhuizen de gedetineerden en komt er een andere afdeling leeg te staan die onder handen genomen wordt.

In totaal zijn er in Nieuwegein twee grote afdelingen voor tachtig mensen. Twee afdelingen voor vijftig personen en dan nog vijf kleinere afdelingen. In totaal zijn er negen afdelingen.

Gedetineerden worden ook bij de verbouwing betrokken. Er is een gedetineerdencommissie waarmee gesproken wordt over de plannen van de verbouwing. Directeur Theo Venrooij wil het leefklimaat in de gevangenis verbeteren en digitalisering doorvoeren.

Duurzaamheid is ook een belangrijk onderwerp van de verbouwing. “Op het dak gaan zonnepanelen komen en we willen proberen zoveel mogelijk energieneutraal te worden” aldus Vertnooij.

Na de verbouwing komen de gedetineerden uit Zeist weer naar Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren