Grote plataan bij Klimop school verplaatst

Een grote Oosterse plataan – Platanus orientalis ‘Digitata’ – bij de voormalige Klimop school in de wijk Jutphaas Wijkersloot wordt in opdracht van de gemeente op 14 januari verplaatst naar een andere locatie. Het verplaatsen is nodig omdat de circa 50 jaar oude boom op een plek staat waar in de toekomst nieuwbouw is gepland. De boom is circa 15 meter hoog met een diameter van circa 45 centimeter op 1.30 meter vanaf de grond gerekend.

De boom heeft grote waarde voor de gemeente en daarom is besloten de plataan te behouden op een nieuwe plek. Deze is circa 25 meter van de huidige locatie tussen de Sluyterslaan en Van Reeslaan. De boom wordt in een strop met een kraan over een aantal bomen heen getild. Het werk wordt uitgevoerd door de Nationale Bomenbank. De Nationale Bomenbank zorgt ook voor de nazorg zoals water geven, snoeien en bemesten op de nieuwe plek.

Er staat maar een aantal van dit type plataan in Nieuwegein. De boom onderscheidt zich door zijn diep ingesneden blad en zijn schilferige schors. De boom kan op zijn nieuwe plek met gemak de monumentale status van 100 jaar bereiken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren