Katern

Grote Clubactie harkt ruim 27.000 euro binnen voor Nieuwegeinse sportclubs

Met een opbrengst van 10.756.383 miljoen euro – 1,2 miljoen meer dan dorig jaar – verbreekt de Grote Clubactie dit jaar weer een record. Landelijk deden 350.000 leden mee van 5.267 verenigingen om het geld voor hun clubs binnen te harken. In Nieuwegein haalde Gymnastiekvereniging MOVEO verreweg het meeste geld op: maar liefst 6.168 euro.

Clubactie-loten verkopen was voor de clubleden dit jaar eenvoudiger dan ooit. En dat was te merken aan het resultaat. On-line werden maar liefst 600.000 meer verkocht dan verleden jaar.

Online verkoop
Volgens Frank Molkenboer, directeur van de Grote Clubactie is de online verkoop veel leuker en slimmer geworden. “Leden gebruiken hun eigen verkooppagina die eenvoudig is te bereiken via een QR-code. Dit geeft verenigingen een veel groter bereik. Via een appje kun je nu ook je tante aan de andere kant van Nederland vragen bij te dragen aan jouw club”.

Veel leden gaan nog gewoon langs de deur, en dat blijft een belangrijke manier van werven, stelt Molkenboer. “Maar veel tieners sturen liever een WhatsAppbericht naar familie en vrienden of posten hun verkooplink op sociale media”. Ook voor de clubs heeft de digitalisering een enorm voordeel. “In voorgaande edities kostte het invoeren en verwerken van loten veel tijd. Het gaat nu allemaal automatisch, waardoor het veel gemakkelijker is om mee te doen”.

Andere sportverenigingen in Nieuwegein
Atletiekvereniging Atverni haalde met de actie bijna 3.700 euro op. S.V. Geinoord (3.117 euro), zwemvereniging Aquarijn (2.487 euro), BSP Holland/Van Bommel Sport (2.046 euro), Handbalvereniging Nieuwegein (1.695 euro), JSV Nieuwegein (1.365 euro), Tennisvereniging Rijnhuyse (1.341 euro), Vereniging Scouting Vreeswijk (1.338 euro) en Utrechtse Sportstichting Samen Verder (1.278 euro). Van bovengenoemde bedragen gaat 80 procent naar de clubs.

Boost
Met de opbrengsten van de Grote Clubactie krijgen verenigingen een boost. Ze kunnen bijvoorbeeld nieuwe trainingsmaterialen kopen, een jeugdkamp organiseren of het clubhuis opknappen. Iedere club heeft zo zijn eigen doel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk