Video: Eerste beelden grote brand op Cityplaza

Vanmorgen vroeg rond 05.10 uur is nabij winkelcentrum Cityplaza in de binnenstad van Nieuwegein een grote brand ontdekt door omwonenden. Het zou gaan om het ontmoetingscentrum aan de Erfstede 10, het voormalig danscentrum De Rijk. De brandweer was met groot materieel aanwezig om de brand te bestrijden. Onze fotograaf Frits Kleppe was ter plaatse.

Diverse bluseenheden waren ter plaatse. De vlammen sloegen uit het dak en er kwam veel rook vrij. De brandweer had grote moeite om het pand binnen te komen. De brand is rond 09.30 uur onder controle gebracht. Tijdens de brand werden de omliggende panden nat gehouden en werden bewoners in de omliggende woningen verzocht hun huis te verlaten. Bluseenheden uit de hele regio zijn naar de binnenstad van Nieuwegein gekomen om te helpen met het blussen van de brand. Over de oorzaak van de brand kan nog niets gezegd worden. Ook is niet duidelijk of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen door de brand. Wel word geadviseerd ramen en deuren dicht te houden. Er zijn geen gewonden gevallen.

Frits Kleppe: ‘Op dit moment rond 07.00 uur schieten de vlammen het pand uit. De brandweer heeft het pand opgegeven en wil het gecontroleerd laten uitbranden. Het is te gevaarlijk om binnen te treden vanwege instortingsgevaar.’

De brandweer heeft nog de hele morgen nodig om na te blussen. Vanwege de brand kon het busstation niet gebruikt worden. Er zal onderzoek verricht worden naar de oorzaak van de brand. Wanneer de omwonenden weer naar hun huis mogen is nog niet bekend.

Rond 11.30 uur was de brand geblust. Burgemeester Frans Backhuijs kwam poolshoogte nemen en sprak met omwonenden over de situatie. Hij deelde zijn medeleven en prees het kordate optreden van de brandweer. De brandweer ruimt momenteel zijn spullen op. Een bluseenheid blijft achter voor het nablussen.

One thought on “Video: Eerste beelden grote brand op Cityplaza

  1. Floyd

    geen automatische brandmelders in het pand aanwezig??

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk