Grote belangstelling voor huurappartementen in voormalig kantoor

Ruim 2700 belangstellenden schreven in op één van de 106 huurappartementen in het voormalige Getronics kantoorpand aan de Lekboulevard in Nieuwegein. Woningcorporatie Jutphaas Wonen transformeert het grote kantoorpand van 8000 m2 tot sociale huurwoningen.

De woningen werden gefaseerd aangeboden, waardoor mensen meerdere kansen hadden om zich in te schrijven voor een woning. Dat gebeurde ook, met als resultaat bijna 8000 inschrijvingen. Wethouder Johan Gadella constateert: “Wonen in een getransformeerd kantoorpand is populairder dan ooit! Niet eerder waren er zoveel reacties op woningen in een voormalig kantoorgebouw.”

Op 19 mei was er een bijeenkomst met de nieuwe huurders van het complex. De selecte groep die uiteindelijk voor een woning in aanmerking kwam, stond gemiddeld 7,5 jaar op de wachtlijst voor een woning. Vanuit de hele regio was er interesse om hier te komen wonen. Alle appartementen krijgen een balkon en een deel van de appartementen heeft uitzicht op de Lek.

Woningbouwvereniging Jutphaas Wonen is landelijk bekend als succesvolle corporatie in de transformatie van kantoren naar woningen. Waar deze mogelijkheid bij andere corporaties nog nauwelijks in beeld is, wordt dit voor Jutphaas Wonen al het derde transformatieproject. Het eerste project aan de Brinkwal won verschillende duurzaamheidsprijzen. Het tweede project aan de Einsteinbaan is genomineerd voor de prestigieuze ‘Gulden Feniks’, een prijs van het Nationaal Renovatie Platform voor inspirerend hergebruik van de bestaande gebouwde omgeving.

De gemeente Nieuwegein stimuleert de aanpak van lege kantoren. Eerder op dezelfde dag (19 mei) vond een bijeenkomst plaats met de kopers van een kantoortransformatie in de binnenstad van Nieuwegein aan de Erfstede. Projectontwikkelaar Erik van Erk realiseert hier 21 appartementen; het voormalige kantoorgebouw is omgedoopt tot ‘City View’. De woningen zijn hier al bijna klaar. Het zijn betaalbare appartementen midden de vernieuwde binnenstad van Nieuwegein. De ontwikkeling draagt bij aan terugdringen van kantorenleegstand en aan de woningbouwopgave, vooral voor starters en alleenstaanden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk