Grootste Kerstboom van Nederland straalt weer over Nieuwegein

De Gerbrandytoren in IJsselstein is weer opgetuigd tot de grootste kerstboom van Nederland. De boom is voorzien van 120 led-lampjes, waardoor de boom energiezuiniger is dan ooit. Zaterdag 10 december jl. werden de lampjes weer ontstoken en onze videograaf Bart van Rooijen trok er de afgelopen dagen op uit om voor onze lezers een reportage te maken over de 19e keer dat de Gerbrandytoren werd omgetoverd tot  kerstboom. De lampjes branden tot 6 januari 2017.

Elk jaar is het weer spannend om de lampjes in de tv-toren aan te krijgen. Volgens Herbert van Zijl van de Stichting Kerstboom moet er met veel factoren rekening gehouden worden. “Zo zijn de financiën heel belangrijk, maar gelukkig hebben we 3000 donateurs uit de regio. Maar het is ook een kwestie van techniek en logistiek: zo moeten de lampjes er ieder jaar weer in gehesen worden.”

De lampen werden afgelopen zaterdagavond voor het eerst aangestoken door burgemeester Patrick van Domburg en commissaris van de koning Willibrord van Beek.

Overigens blijft ieder jaar weer de vraag of de boom daadwerkelijk de grootste ter wereld is, zoals sommigen beweren. Zo wordt in het Italiaanse Gubbio elk jaar een groot aantal lampjes ontstoken die samen een 650 meter hoge en 350 brede boom tegen een bergwand vormen. Helaas, vanwege het slechte weer (mist en regen), waren de lampjes afgelopen zaterdag nauwelijks of niet te zien tijdens het ontsteken van de verlichting in IJsselstein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren