Groots muziek tech festival in Nieuwegein

Over precies 1 dag zijn de kaarten te bestellen voor het grootste muziek tech festival in Nieuwegein. De Middengaarde in Galecop zal op zaterdag 9 juli omgetoverd worden tot ‘the place tol be’ voor maximaal 4000 liefhebbers van electronische muziek (house, techno) en beeldende kunst. De organisatie is naast Central Park ook bekend van Lief en HRFST festival. Het evenement duurt die zaterdag van 12.00 uur tot 23.00 uur. In de line-up staat onder ander Tim Herfst.

Het Hideout Festival is een jaarlijks festival voor elektronische muziek dat zijn oorsprong vond in Zrce, Kroatië op het eiland Pag. Het eerste festival was in 2011 en belandde op The Guardian’s lijst van de beste Europese festivals van 2011, en is sindsdien elk jaar uitverkocht met meer dan 25000 bezoekers. In Nieuwegein zullen maximaal 4000 bezoekers worden toegelaten. Detail: Een vergunning moet nog worden veleend in Nieuwegein.

Vergunningstraject
Tijdens het evenemetent (en andere evenementen) is de organisator verantwoordelijk voor openbare orde/veiligheid, mileu en volksgezondheid. In een veiligheidsplanwerkt de organisator uit hoe ze dit aanpakken. De gemeente Nieuwegein beoordeelt dit plan in samenwerking met adviseurs (waaronder politie en brandweer). Als het plan in orde is, verleent de gemeente de evenementenvergunnig voor dit festival. Omwonenden zijn inmiddels geinformeerd

De Middengaarde
De gemeente Nieuwegein verhuurt tot 2030 een stuk grond in de Galecopperzoom aan De Middengaarde, als onderdeel van het ‘pauzelandschap’. Het terrein wordt gebruikt voor outdoor activiteiten. Daarnaast hebben De Middengaarde en gemeente Nieuwegein afgesproken dat het terrein maximaal 6 keer per jaar mag worden gebruikt voor evenementen.Toegestaan zijn twee (muziek)festivals met respectievelijk maximaal 2500 en 5000 bezoekers en vier outdoor evenementen met maximaal 750 bezoekers.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk