Groep 8 Julianaschool neemt digitaal afscheid

Het schooljaar is bijna voorbij …….. de zomervakantie voor de deur, voor de beide groepen 8 van de Koningin Julianaschool betekent dit dat zij afscheid nemen van hun basisschoolperiode. Dit afscheid gebeurde dit jaar op een eigentijdse, unieke, digitale manier.

Op school werd traditioneel de eindmusical opgevoerd. Dit keer werd deze feestelijke gebeurtenis in een digitaal jasje gestoken. Door de hele school heen hingen filmposters met daarop de portretten van alle groep 8 leerlingen. Bezoekers van de musical kregen een tablet uitgereikt, hierop was een speciale app gedownload. Vervolgens werden zij uitgenodigd om een interactieve route te volgen. Toen volgde er een digitale verrassing: als de tablet voor de filmposter werd gehouden begon de leerling op de poster live te vertellen over de musical en welke rol hij/zij had.

Vooral de opa’s en oma’s die naar hun kleinkinderen kwamen kijken, waren zeer verbaasd. “Dit had je in onze tijd toch niet hoor, hoe is het mogelijk!” Waren veel gehoorde kreten van de bejaarden tijdens het bewandelen van de unieke, interactieve route.

Meester Hennie van de Koningin Julianschool over deze noviteit: “Ik raakte geïnspireerd tijdens een speciale workshop over inzet van “aura’s” (zo heet deze techniek) in het onderwijs. Volgens mij is het een innoverende trend, echt gericht op de toekomst. Vanuit mijn ICT interesse blijf ik graag deze spannende ontwikkelingen volgen en inzetten om ons onderwijs nog eigentijdser te maken!”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren