Groep-8-ers aan de slag op OC Experience Day

Op donderdag 14 oktober jl. ontving het Oosterlicht College in Nieuwegein bijna 750 groep-8-ers uit de regio op de OC Experience Day. Samen met de leerkracht volgden de aanstaande brugklassers 4 minilesjes. Ook maakten zij een pauze mee in de aula en zaten aan de picknicktafels gezellig een croissantje te eten. Elkaar enthousiast vertellend wat zij gedaan en geleerd hadden. Ze konden de fijne sfeer proeven waar het Oosterlicht zo goed bekend om staat.

De groepen werden begeleid door twee enthousiaste oud-leerlingen die nu in de tweede klas op het Oosterlicht Nieuwegein zitten. Zij kennen de school op hun broekzak en vertelden de bezoekers hoe zij het vinden op school. Er werden veel vragen op hun afgevuurd; van hoeveel lessen je per dag hebt, wat de kantine verkoopt tot wat voor excursies er worden gemaakt.

Op 16 en 17 november uur biedt de school ouders en verzorgers van groep 8-ers de mogelijkheid de school te bezoeken op een van de informatieavonden. Zij worden dan geïnformeerd over hoe het op het Oosterlicht toe gaat, welke opleidingen de school biedt, hoe de begeleiding is geregeld en wat het Oosterlicht zo bijzonder maakt. Op 25 november is er een spectaculair doe-evenement voor groep-8-ers met een vwo-advies; de Academie Plus Middag. Aanmelden kan via de schoolwebsite.

In februari organiseert de school twee Open Huis Dagen en een proeflesmiddag met parallelprogramma voor opvoeders. De leerling staat altijd centraal, maar ook ouders/verzorgers worden uitgebreid geïnformeerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren