Groentenstoofpotje

Dit groentenstoofpotje past, door het gebruik van de groenten van dit seizoen, helemaal bij deze koude tijd van het jaar. Het is eigenlijk een maaltijd op zich en zit vol vitamientjes. Kijk bij Tip’s voor serveertips Nodig voor 4 personen:
1 prei
1 winterpeen
300 g knolselderij
300 g grote aardappels
250 g kastanjechampignons
1 zakje gepelde hazelnoten (55 g Dr. Oetker)
2 eetlepels olie
2 theelepels kerriepoeder
1 groentebouillontablet
75 g geraspte belegen kaas Extra: dunschiller; wok of hapjespan; 4 ovenvaste kommen Maak de prei schoon en snij hem in dikke ringen.
Schil de winterwortel met een dunschiller, snij boven- en onderkantje eraf en snij hem in dikke plakken.
Snij de knolselderij door, snij hem in plakken, schil deze en snij de selderij in blokjes van 2 cm.
Schil de aardappels en snij ze ook in blokjes van 2 cm.
Maak de champignons schoon en snij ze in vieren.
Hak de hazelnoten grof.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de prei, wortel en het kerriepoeder ca. 1 minuut.
Voeg de knolselderij en aardappel toe en bak ca. 3 minuten mee.
Bak de champignons ca. 1 minuut met de groenten mee.
Los intussen een bouillontablet op in 400 ml kokend water.
Schenk de bouillon bij de groente en laat het gerecht in ca. 25 minuten afgedekt gaar stoven.
Verwarm de ovengrill voor.
Verdeel de groenten met een beetje kookvocht over de 4 kommen.
Strooi de geraspte kaas en de grof gehakte noten over de schaaltjes en gratineer deze ca. 2 tot 5 minuten onder de ovengrill.
Direct serveren. Vegetarisch hoofdgerecht
Bereiding ca. 15 minuten (+ ca. 25 minuten oventijd)
Bevat p.p. ca. 355 kcal.
Bron: Lekker leven van Super de Boer Tip’s
Als je dit potje net “te weinig” vindt kun je er een vega-schijf of -burger of een stukje (biologisch)vlees bij eten. Ook een goed idee is wat knapperig, warm volkoren- of meergranenbrood in grove stukken. Laat een likje room- of kruidenboter smelten op het brood. Heb je een knolselderij met loof eraan gekocht. Snij het eraf, was het goed en hak het fijn. Doe de selderij in een zakje of bakje in de diepvries. Handig voor als je binnenkort zelf erwtensoep of bruine bonensoep gaat maken. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Vragen en/of reacties ? Klik op de rode emailbutton. Eerdere recepten in het Archief , het pannetje hiernaast.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk