Groente van volkstuin voor Voedselbank

Met ingang van deze week is de Amateur Tuinders Vereniging ‘Ons Belang’ in Nieuwegein een samenwerkingsverband aangegaan met de Voedselbank Nieuwegein/IJsselstein. Veel leden van de Volkstuinvereniging ervaren aan het eind van een groeizame zomer dat de opbrengst van veel geteelde groentes vaak veel groter is dan men zelf kan opeten en verwerken.

Aan de buren en familie kunnen ze bij een goede oogst de overdaad aan bonen, courgettes, komkommers en tomaten vaak voor een groot deel al kwijt. Een van de nieuwe leden heeft actie ondernomen en contact gezocht met de voedselbank met de vraag of er ook daar belangstelling is voor deze verse producten. ‘De reactie was positief!’ ‘Ons Belang’ heeft alle leden hierover geïnformeerd en op donderdag 16 augustus was de eerste oogst verzameld op de complexen Het Klaphek en De Wiers.

De opbrengst was voor een eerste keer boven verwachting. De afspraak is gemaakt dat er wekelijks op de woensdagmiddag wordt ingezameld en dat het op de donderdagmorgen wordt opgehaald. De voedselbank stelt het dan direct op de donderdagmiddag ter beschikking aan de mensen die hiervoor in aanmerking komen, zodat die het vers mee naar huis krijgen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk