Groenonderhoud en zonnepanelen in Galecop; schapen kunnen het niet helemaal alleen aan!

Je hebt ze vast wel eens gezien; de zonnepanelen in Galecop in de oksel van de snelwegen A12/A2. Mogelijk denk je er dan niet direct aan dat de natuur op dit afgesloten terrein z’n gang mag gaan. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat de begroeiing de zonnepanelen afschermt en het Waterschap ziet de sloten ook graag schoon zodat we allemaal droge voeten houden.

Gedurende het hele jaar houden schapen het gras kort maar de onstuimige wilgengroei is teveel voor ze en ook de heg kan natuurlijk niet te hoog worden. Een fors deel van deze panelen op het vijf hectare grote Zonnepark Galecop wordt geëxploiteerd Energie-coöperatie e-Lekstroom; een Postcode Roos Project (PCR Galecop) voor bewoners in Nieuwegein-Noord.

En zoals bij iedere coöperatie steek je dan regelmatig ook zelf de handen uit de mouwen.  de struiken tot normale hoogte terug te snoeien en een heel wilgenbos te kortwieken..

Prima weer, goede koffie en broodjes en bijna 20 harde werkers waren zaterdagmorgen vroeg in de weer om de struiken weer tot normale hoogte terug te snoeien en een heel wilgenbos te kortwieken…

En nu is de rust weer weergekeerd en is het park weer een paar maanden helemaal voor de schapen! Onze fotograaf Paul Oor was er onder andere om een paar foto’s te maken van deze ‘herfstige’ activiteit.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk